Néhány releváns találat:

Lúgosítók

Az itt található termékek célja a bejövő ivóvíz szűrése és lúgosítása mindenféle plusz anyag vízbejuttatása nélkül. Gyakorlatban működésük azonos a boltban kapható lúgos vizek gyártásával. Egy nagy tisztaságú titán/platina elektróda ionizáció útján lúgosítja a vizet. Előnye viszont jelentős, hiszen mindenki a számára megfelelő lúgosságra állíthatja a vizet, illetve a víz ORP azaz oxidációs redukciós potenciálja a víz lúgosítását követően a legalacsonyabb, így antioxidáns hatása még magasabb.


Ivóvíz lúgosítása

A test elsavasodásának elkerülése és a szervezet lúgosítása közismert fogalmak. Erre több megoldás is létezik, az egyik legegyszerűbb és legnépszerűbb ezek közül a lúgos víz fogyasztása.

A 9-10 pH szintű lúgos víz nem a természetből kerül elő, hanem többnyire ionizáció útján bontják a vizet savas és lúgos kémhatású oldalra (palackozott vizek esetén is). Egy nagy tisztaságú titán/platina kompozit elektróda végzi a vízbontást, elkerülve azt, hogy a elektrolízis során az elektróda anyaga korrodálódjon és a vízbe oldódjon. Lehetőség van a víz lúgosítására hozzáadott anyagok útján is, viszont az ionizációs lúgosítás esetén semmilyen adalék anyag nem kerül a vízbe. A lúgosító készülékeknek több előnyük is van a palackozott vizekkel szemben. Az egyik ilyen, hogy a felhasználó maga állíthatja be a víz pH értékét, így kúra szerűen kezdhet kevésbé lúgos vízzel, majd a kúra során növelheti a pH értéket. Ez mellett a víznek, mint minden anyagnak töltése van, ami lehet negatív és pozitív is. Ezt a víz esetén ORP, azaz oxidációs redukciós potenciál értékkel mérik. Ezt az értéket bárki egy kézi ORP mérő segítségével könnyen figyelemmel követheti. A kisebb érték nagyobb antioxidáns hatást fejt ki, bár az antioxidáns mértékének a pontos mérésére nemzetközileg elfogadott mértékegység az ORAC. A víz lúgosításakor a víz ORP értéke csökken, lúgossága növekszik. Ezek idővel a közép egyensúlyi érték felé tolódnak vissza, így az ionizáció után frissen és közvetlenül fogyasztott víz erőteljesebb hatást tud kifejteni, mint palackozott társai.

Nincs megjeleníthető termék