Néhány releváns találat:

Gyakran ismételt kérdések

Nem gond ha elakadt, mi segítünk. Nézze meg a leggyakrabban feltett kérdéseket, hátha ott lesz az amit éppen keres. Témakörös felosztás segítségével egyszerűbb a keresés, próbálja szűrni először a témakört, majd azon belül keressen. Nincsen meg így sem amit keres? Nem gond, szívesen segítünk!

Vízadagoló vásárlás és garancia

Minden vízadagoló gépünkre 1 év garanciát vállalunk. Őrizze meg a garancialapot, illetve a számlát a garancia érvényesítéséhez.

Lejárt garancia esetén is gondoskodunk a gépek szervizeléséről. Ebben az esetben a hiba mértékétől függ a javítás díja.

Ez a hiba mértékétől függ. Általában pár nap. Bizonyos esetekben az átmeneti időre tudunk biztosítani csere készüléket is igény esetén.

Gyakorlatilag semmilyen. Ballonos gépek esetén bármelyik cég vizét használhatja, viszont az esetleges elvízkövesedésre és ez által csökkenő átfolyó képességre nem tudunk garanciát vállalni, ugyanis ebben az esetben nem a gép hibájáról van szó. Ilyen előfordulása esetén javasoljuk az azonnali tisztítást (erre tippeket is adunk, amennyiben felhív bennünket).

Vízadagoló bérlés és feltételek

Bérelt gépeink meghibásodása cégünket terheli. Ilyen esetben jelezze felénk a meghibásodást, és mi orvosoljuk azt. A jobb ügyintézés érdekében kérjük, hogy mondja el a konkrét panaszát a géppel kapcsolatban.

Határozatlan idejű szerződéskötés esetén a szerződés felmondási ideje 30 naptári nap. Ez azt jelenti, hogy a szerződésbe foglaltan maximum 30 napon belül vállaljuk a megszűntetést, ami a gyakorlatban ettől kevesebb is lehet , általánosságba véve 5 munkanapon belül.
Hűségnyilatkozat vállalásával kötött szerződés esetén is van lehetőség a szerződés felmondására, viszont ebben az esetben kötbér megfizetése szükséges a megszűntetéshez, a szerződésben foglaltak alapján.

Igen. Amennyiben nem elégedett jelenlegi gépével, kisebbet, álló helyett asztalit, plusz szóda funkciót szeretne, vagy bármi más egyéb oka lenne a cserének, azt jelezze felénk és gépét kicseréljük másik típusra. Hűségnyilatkozat esetén is van lehetőség gépének cseréjére, viszont ebben az esetben csak azonos,- vagy magasabb árfekvésű készülékre tudjuk cserélni vízadagoló gépét.

Bérelt ballonos gépeink esetén kizárólag cégünktől vásárolhat ásványvizet, ezen felül ajánlott, az átlagos havi 3 ballon vízfogyasztás. Bérelt hálózati gépeink esetén pedig kizárólag cégünktől kérheti a szűrők cseréjét. Ellenkező esetben felmondhatjuk a bérleti szerződést.

Magánszemélyek esetén személyi igazolvány és lakcímkártya szükséges, cégek esetén ezen felül aláírási címpéldány másolat.

Ballonos gép esetén a helyszínen, a gép átvételével egy időben. Hálózati gépek esetén előzetesen megküldjük a szerződést, melyet aláírva, pecsételve és aláírási címpéldány másolattal mellékelve várunk vissza postacímünkre.

Megrendelés

Amennyiben Ön még nem ügyfelünk, úgy ennek legegyszerűbb módja, hogyha online megrendelő felületünket használja. Ebben az esetben a rendszer pontos tájékoztatást ad az összes felmerülő költségről és az esetleges szállítási és betét díjakról. Természetesen megrendelést tudunk fogadni e-mailben az info@q-c.hu címre, telefonon a 0620/355-5-355, illetve faxon a 0628/430-934-es számokon.

Jelenleg jól bevált módszerünk, hogy 4 ballon vizet viszünk ki első körben. A ballonok kiszállítása után javasoljuk, hogy amikor már három ballon víz elfogyott, akkor jelezze felénk a következő rendelését, így mindig lesz víz a gépén.

Bérletes gépeink mellé 4 ballont adunk betéti díj mentesen. Minden további, vagy bérlet nélkül rendelt ballon után 2 000 Ft betéti díjat számítunk fel, mely a ballonok eredeti állapotában történő visszaszolgáltatása esetén visszajár.

Ásványvíz kiszállítás

A kiszállítási idő igen gyors, 1-2 órán belül szoktuk általában kivinni a vizeket a megrendelést követően. Amennyiben a munkaidőnk vége felé rendeli a vizet, annak kiszállítása átcsúszhat a következő munkanapra.

Igen, ez is lehetséges, viszont legalább egy 30 perces behatárolt időintervallumot szükséges megadni. Tehát például kérheti, hogy 12:30 és 13:00 óra között szállítsuk ki ásványvizét.

Jelenleg nincsen, de amennyiben igényt tartana rá, ettől függetlenül, kérjük jelezze.

Minden munkanapon 6:00-16:00 óra között. Esti kiszállítás nincsen, ettől függetlenül, ha igényt tartana rá, kérjük jelezze.

Vízadagoló és egyéb termékek kiszállítása

Szerződéses partnereink részére lehetőség van készpénzes és átutalásos fizetési megoldásra is. Vásárlóinknak utánvétes fizetésre van lehetőségük. Bankkártyás fizetést nem tudunk elfogadni.

Ez attól függ, hogy mit rendelt. Ballonos gépek esetén a kiszállítás, lefedettségi területen belül aznapi, vagy másnapi, az ország egyéb területén pedig 2-4 munkanap, míg hálózati gépek esetén ez lehet akár 5-7 munkanap is.

A bérelni kívánt hálózati gépeinket mi szállítjuk ki és üzemeljük be az ország egész területén. A ballonos gépeket vásárlás és bérlés esetén is, ugyancsak mi szállítjuk a lefedettségi területünkön belül. Körzeten kívüli, ballonos gépekre bérleti lehetőséget sajnos nem tudunk kínálni, viszont vásárlásra van lehetőség. A megvásárolt ballonos és hálózati gépek szállításáról, a cégünkkel aktuálisan szerződésben álló futárszolgálat gondoskodik, amennyiben a gépek beüzemelésben nem szükséges a közreműködésünk.

A kiegészítő és egyéb termékek után szállítási díjat számítunk fel. Díjmentes az ásványvíz- és a vízadagoló gépek kiszállítása. Amennyiben a kiegészítőket és egyéb termékeket nem önmagukban, hanem olyan termék mellé rendeli, melynek szállítása díjmentes, úgy a teljes szállítás díjmentessé válik.

Beüzemelés

Gyakorlatilag semmilyennel. Áram szükséges a hűtéshez, fűtéshez és a szóda opcióhoz, viszont áram nélkül is kinyerhető a gépből szobahőmérsékletű víz, ugyanis ballonos gépeink mindegyike manuális csappal kapható.

A hálózati gépeket  a hálózati vízre kell bekötni, ezen felül áram szükséges az üzemeltetésükhöz. Az elektromos csappal szerelt típusok áram nélkül egyáltalán nem működnek.

A legtöbb gépnek nincsen szüksége lefolyóra, vagyis egész pontosan azoknak a gépeknek van szükségük rá, ahol pohár nélkül is tudunk vizet fogyasztani, mint például az ivókutak esetében. Néhány típus pedig lehetőséget ad, a lefolyóhoz való csatlakoztatásra, ami azonban csak egy opció, nem kötelező jelleggel. A lefolyóhoz való csatlakoztatás előnye az, hogy a csepegtető tálcában nem gyűlik a félrefolyt víz, hanem elvezetődik a csatornába.

Általában sarokszelepekre szoktuk kötni a gépeket, de bármilyen vízvételi lehetőség megteszi, vízszerelő kollégáink onnantól megoldják a bekötést. A legkézenfekvőbb helyek, ahonnan a bekötés biztosan megoldható, a konyha, mosószoba, mosdó… stb.

Bérelt gép esetén bármilyen hűségnyilatkozat vállalásával díjmentes, határozatlan idejű szerződés valamint vásárlás esetén pedig 14.400 Ft+ Áfa. Lényeges, hogy a hely a bekötésre alkalmas legyen.

Bekötésre akkor alkalmas a hely, ha van bármilyen vízvételi lehetőség 30m-es távolságon belül, illetve egyéb nem várt problémák nem akadályozzák a munkálatokat. Amennyiben a bekötés akadályba ütközik, úgy a komplett kivitelezés már megbeszélés kérdése. Azonban ha szükséges, cégünk azt is vállalja, hogy mi magunk alakítsuk ki a vízvételi pontokat, és építsük ki a rendszert. Ilyen esetben kollégánk díjmentesen elvégzi a helyszíni felmérést, majd ez alapján ajánlatot adunk a kivitelezésre. Nagyobb gépszám és/vagy hosszabb hűségidő mellett, ez akár szintén díjmentes is lehet.

A gépek ára tartalmazza a futárszolgálat általi kiszállítást , de amennyiben arra szükség van, vállaljuk a kiszállítást és a beüzemelést az ország egész területén, természetesen beüzemelési díj ellenében.

Tisztítás és szűrőcsere

A gépek higiéniai állapota az idő múlásával csökken. Minél kevesebbet használják a gépeket, annál jobban, hiszen a folyamatos álló vízben könnyebben elszaporodhatnak a baktériumok. Ettől persze nagyon nem kell tartani, mivel a gépek belseje inox, így jobban ellenáll a baktériumoknak, mint más anyagok. A másik, amiért néha szükséges a gépek tisztítása, az a vízkő. A hideg víz kevésbé, viszont a forró hajlamos a gyors elvízkövesedésre. A hálózati gépek esetén ez kevésbé fenyegető, hiszen a tisztított víz körülbelül harmad annyi ásványi anyagot tartalmaz, mint az átlag ásványvizek.

Javasolt évente kétszer, de minimum egy alkalommal tisztítani a gépet normál fogyasztás mellett. Amennyiben ez nem történik meg, úgy nem tudunk garanciát vállalni a víz minőségére. Ezen kívül, ha a gép használaton kívül marad, huzamosabb ideig, úgy ajánljuk a víz leengedését hátul a leeresztő csapon keresztül. Amennyiben ezt nem tette meg és akár több hétig használaton kívül maradt a gép, úgy szintén javasoljuk annak higiéniai tisztítását. Ha azt tapasztalja, hogy a víz már nehezen folyik, elvízkövesedésről lehet szó, és ugyancsak ajánlott a tisztítás.

A szűrők idővel telítődnek a kiszűrt anyagokkal. Ezek az anyagok már nem tudnak ugyan visszaszivárogni a vízbe, viszont a szűrő betét nem lesz képes több szennyeződést felvenni.

Általánosságban javasoljuk a szűrők félévente történő cseréjét. A fél év leteltéig nem várható minőségi romlás a szűrésben. Amint a szűrők megtelítődnek, úgy csökken szépen fokozatosan a szűrési képesség és a víz minősége visszaáll a szűretlen állapotra.

Megrendelést követően kollégánk kimegy, és a helyszínen cseréli a betéteket. Mindezek előtt viszont a készüléket fertőtleníti és vízkőteleníti, hogy ismét hibátlan higiéniai és esztétikai állapotba kerüljön az.

CO2 gázpalack töltés

A palackok kiürülése esetén a rendelést felénk adhatja le. Mi gondoskodunk, hogy újra töltött palack legyen az Ön birtokában.

A palackok élelmiszeripari széndioxid gázzal való töltését a SIAD Hungary Kft. végzi, saját töltőüzemében.

Általában 1-3 munkanap. Lefedettségi zónán belül akár aznap, vagy másnap megtörténik.

A bérleményes palackokat nem, a megvásárolt palackokat viszont igen, ilyenkor azonban ajánljuk, hogy csak megbízható forrásból vásároljon gázt, ellenkező esetben nem lehet meggyőződve a gáz minőségről!

Magában palackot nem töltünk, amennyiben tőlünk vásárolja a vizet, vagy egyik hálózati gépünket használja, úgy igen, viszont kizárólag SIAD-os vagy címkézetlen palackok töltését tudjuk vállalni. Linde és Messer palackokat nem áll módunkban megtölteni, ezek a palackok ugyanis, csak a saját töltőüzemükben tölthetőek!

Kérdező doboz

Kérdése van, de nem találja rá a választ?